Personvernerklæring for Munn- og Fotmalende Kunstneres Forlag AS

For Munn- og Fotmalende Kunstneres Forlag as (MFK) – org. no. 914 431 794 – er din integritet viktig. Hos oss er dine data trygge. Du skal være klar over hvilken informasjon vi henter og hvordan den hentes. Vi tar vare på dine data og bruker disse ansvarlig.

Alle opplysninger hos MFK blir lagret på en sikker måte og er ikke tilgjengelig for uvedkommende. Vi behandler kun personopplysninger som er nødvendig for våre forsendelser. Vi bestreber oss på at personopplysningene til enhver tid er oppdaterte og korrekte.

Personopplysninger som behandles
Vi behandler personopplysninger strengt konfidensielt og det skjer i henhold til Personopplysningslovens paragraf 11. MFK samler ikke inn personopplysninger som personnummer eller opplysninger om personlige betalingskort. Du kan ved skriftlig henvendelse kreve innsyn i hvilke opplysninger som er registrert og hvordan disse benyttes, jfr. Personopplysningsloven paragraf 16 & 18. Se kontaktinformasjon nederst.

Vi er pliktig til å «vaske» adresser på eksisterende kunder før utsendelsene våre. Det vi oppbevarer for våre faste forsendelser er følgende:

  • Fornavn, Mellomnavn, Etternavn (evt. firmanavn med kontaktperson)
  • Gateadresse/Postadresse, postnummer og sted.
  • Fødselsdato & kjønn
  • Betalingshistorikk

Våre kundeforsendelser er: Sommerkort, Julekort & Kunstkalender. Våre tre årlige forsendelser sendes på våren og høsten.

Ingen mottakere er registrert i vårt kunderegister før de betaler. Ved betaling registrerer vi ditt samtykke, dersom du ikke gir motsatt beskjed.

Når du betaler for vår forsendelse vil du motta kort og/eller kalender helt uten kjøpe- eller returplikt. Vi markedsfører oss kun på denne måten via Post (DM) og dette er et gratis tilbud uten noen som helst forpliktelse. Du kan når som helst spesifisere hvilke produkter du ønsker/ikke ønsker eller reservere deg mot våre forsendelser.

Om vi ikke har registrert aktivitet på deg blir du fjernet fra vårt kunderegister etter en fem års periode.

MFK leier tilgjengelige adresser når vi henvender oss til potensielle kunder. Dette er kun adressater som er tilgjengelig i offentlig register og som ikke har reservert seg mot DM i Brønnøysund registrene.  

Hvordan mottar MFK informasjon?
Vi mottar opplysninger gjennom skjemaer på våre nettsider fra dem som ønsker å bli registrert som kunde. Det er frivillig å oppgi denne informasjonen. Hvis du velger å ikke oppgi personopplysningene, er vi forhindret i å ha kontakt med deg.

Eksempler på informasjon som innhentes er:

  • Telefonnummer og/eller e-postadresse (ved nett-/større bestillinger).
  • Din betaling, unntatt ditt kontonummer (ved kjøp av våre produkter).

Eksempel på skjema:

  • Kontaktskjema
  • Ved bestilling/kjøp av produkter på våre nettsider
  • Ved påmelding som kunde

Formålet med informasjonen som innhentes er for å kunne:

  • gi tilgang til våre produkter
  • sende relevant informasjon/produkt
  • tilby våre produkter

Personvern, nettbasert behandling av personopplysninger
Denne personvernerklæringen gjelder for MFK. MFK er behandlingsansvarlig for personopplysninger som registreres på våre nettsider, samt i vårt kunderegister. For våre leverandører av adresser, giroer, og CRM system, gjelder egne databehandleravtaler. Ta kontakt med oss for ytterligere informasjon vedr. våre leverandører.

Hvordan lagres informasjonen?
Informasjon fra for eksempel utfylt skjema på mfkforlag.no, innbetalinger, e-poster, brev og/eller telefon blir lagret i vårt CRM-system. Ved et aktivt kundeforhold, oppbevares dine data så lenge det er nødvendig for å gi deg den servicen du har krav på.

Du kan til enhver tid be om innsikt, endring eller fjerning av dine data. Av annen lovgivning (hhv. Bokførings- og hvitvaskingslov) bevares all transaksjonsdata, inkl. kontakt- og firmaopplysninger i fem år.

Ved bestillinger på nett/bestillingsslipp, kan du oppgi mer informasjon om deg slik at du får så god service som mulig. Denne informasjonen identifiserer deg som bruker i form av fullt navn, adresse og evt. e-post, mobilnummer eller andre detaljer du har behov for å formidle til oss. All informasjon blir oppbevart sikkert og blir kun benyttet i tilknytning til din bestilling. Som en følge av din ordre, er det mulig at vi trenger å ta kontakt med deg på e-post eller telefon for å besvare deg.
Vi selger aldri dine personopplysninger videre.

For å kunne tilby våre tjenester, som f.eks vår nettbutikk/butikk, trenger vi å hente personlig informasjon om deg. Du kan gi oss denne informasjonen på en rekke forskjellige måter;

  • Ved ekstra bestilling enten per tlf., e-post, brev eller bestillingsslipp (svarkupong). NB! Ekstra bestillinger er for øvrig betalingspliktige.
  • Du bestiller noe i nettbutikken og velger faktura som betalingsmåte.
  • Du kontakter oss via vår hjemmeside, per tlf., e-post, post, e.l.

Hvordan slettes opplysningene?
Informasjon slettes på oppfordring ved å kontakte oss på e-post eller via vårt kontaktskjema eller tlf.: 22 50 81 80 (hverdager fra 9-15). Har du ikke kjøpt, bestilt eller vært i kontakt med oss, blir du fjernet fra vårt kunderegister etter en fem års periode.

Utlevering av informasjon til tredjepart?
Personopplysningene deles ikke med utenforstående tredjeparter, men MFK kan bruke underleverandører til å levere hele eller deler av nettsiden eller produksjonen vår. Slike underleverandører kan behandle personopplysninger på vegne av MFK og det ligger alltid en databehandleravtale til grunn ved samarbeid med tredjepart.

Vi selger aldri dine personopplysninger videre.

Webanalyse og bruk av Informasjonskapsler (cookies)
Ved å benytte mfkforlag.no aksepterer du at Munn- og Fotmalende Kunstneres Forlag as behandler dine personopplysninger og cookies i henhold til vår data- og cookie politikk. Vi benytter cookies på våre hjemmesider for å gjøre det mulig å gjennomføre handel og for at handelsopplevelsen skal bli så god som mulig.

Cookies (også kalt informasjonskapsel) er en liten tekstfil som lastes ned og lagres på din datamaskin når du åpner en nettside. Informasjonskapselen brukes for eksempel til å lagre innloggingsdetaljer, huske handlekurv i nettbutikken eller registrere hvor du beveger deg rundt på nettstedet.

Informasjonskapsler kan være nyttig både for deg og MFK. MFK kan tilpasse tjenesten ut fra informasjonen som lagres. For deg kan besøk på nettsiden oppleves mer brukervennlig og tilpasset. Informasjon gitt over internett er ditt ansvar.

Google Analytics (forkortet GA) er en gratistjeneste fra søkemotorfirmaet Google som generer detaljert statistikk om besøkende til en nettside. Informasjonskapselen på våre nettsider er fra Google Analytics (førsteparts cookie). Det er mulig å reservere seg mot all registrering i Google Analytics ved å installere et tillegg i nettleseren: Google Analytics Opt-out Browser Add-on.

Databrudd
Vi ser alvorlig på sikkerhetsbrudd og lekkasje. Ved mistanke om databrudd fra Munn- og Fotmalende Kunstneres Forlag interne servere eller hos eksterne partnere iverksettes en rekke grep som skal sikre våre kunder og brukere på best mulig måte. Dette innebærer blant annet å avdekke omfang av en mulig lekkasje/brudd, melde ifra til alle berørte, samt melde ifra til Datatilsynet innen 72 timer. Om du har mistanke ber vi deg om å ta kontakt med oss omgående.

Rettigheter
Som kunde hos MFK Forlag as har du rett til å kreve innsyn i personopplysningene som vi har om deg og hvordan de behandles. Du kan også kreve endring og sletting av personopplysninger i henhold til personopplysningsloven.

Dersom du mener at MFK as ikke har overholdt dine rettigheter i henhold til personopplysningsloven, har du rett til å klage til den aktuelle tilsynsmyndigheten. Dette gjøres ved å sende klage til Datatilsynet.

Kontaktinformasjon MFK Forlag as:

Munn- og Fotmalende Kunstneres Forlag as, Snargangen 2 A, 0755 Oslo

Databeskyttelsessjef: Tonje Heier

Vennligst ta kontakt med oss på e-post: E post adressen vår: post@mfkforlag.no

eller tlf.: 22 50 81 80 om du skulle ha spørsmål.